Deze hutspot is erg lekker als het buiten echt koud word.
dit recept is voor 2 personen.
Wat heb je nodig?
250 gram winterpeen.
250 gram uien.
1 kilo aardappels.
330 gram bruine bonen.
250 gram rundergehakt of vega gehakt.
peper en zout om het op smaak te brengen.
een halve theelepel cayennepeper voor wat pit.
2 tenen knoflook
25 gram roomboter.
Bereiding:
schil de aardappels en kook deze in 20 minuten gaar.
snijd de uien en de winterpenen. bak de uien en het gehakt samen in een koekenpan met de kruiden. voeg na 10 minuten de winterpenen toe aan de aardappels die staan te pruttelen. voeg de bruine bonen toe aan het gehakt uit mengsel, en laat nog even mee bakken. als de aardappels en de winterpenen gaar zijn, kun je ze afgieten. voeg het klontje boter toe. en het gehakt uien mengsel. nu gaan we stampen! ik hou er zelf altijd van om het een beetje grof te houden. maar dat is ieder voor zich natuurlijk.
Eventueel ook nog een leuke tip! je kunt deze hutspot heel leuk presenteren met een groente burger.
leg de groente burger op het bord, met daarop een flinke dot met hutspot. en maak het helemaal af met een beetje jus!
Eet smakelijk!